mnornes

Just another WordPress.com site

Er Steve Jobs en tyv?

leave a comment »

Steve Jobs er genierklært. Historien om Apple er en enestående suksesshistorie. Men er er mannen som har forsynt oss med alle mulige iPpedutter egentlig så veldig innovativ? Jeg har selv hjemmet fullt av Macer, iPader, iPhoner og iPoder. Av og til får jeg en rar følelse av å ha sett dette før – at det Steve Jobs lanserer på en fin scene et sted der borte i Amerika, ikke er så nytt og skinnende som han skal ha det til.

Ta for eksempel produktnavnet “Mac”. Jeg smaker på ordet – det smaker faktisk burger. Apple ble grunnlagt i 1976. Dick og Mac McDonald startet opp McDonalds allerede i 1940. Det er lett å se at at Steve Jobs hadde spist temmelig mange BigMac under oppstarten før selskapet lanserte Macintosh – også kjent som bare Mac – i 1984. (Kilde Wikipedia.)

Ved lanseringen av iPad gråt nesten teknologi-journalistene av glede. Nå er den kommet i versjon 2. Men jeg mener å ha sett noe lignende på museum. Griffler og tavler  har faktisk vært i bruk i århundrer. Munkene brukte tavler på 1500-tallet, og det var vanlig i norske skoler langt inn i det 20. århundre. Så hvor innovativt er det?

Det verste tyveriet er imidlertid Apples logo – selve helligdommen – eplet. Eva gav Adam visdommens eple rett etter skapelsen. Steve Jobs stjal det, tok en bit, og hadde brått en logo. Hvor vis er du egentlig, Steve Jobs?

(iPad 2 er den til venstre.)

Written by mnornes

March 11, 2011 at 10:11 am

Posted in Apple, iPad 2, Mac, Steve Jobs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: